Barcelona in februari! Wat te doen?

Het jaar is bijna een goede maand op weg en in Barcelona beginnen de temperaturen langzaam alweer te stijgen. Heb jij nou net de mazzel dat je een stedentrip naar Barcelona al op de planning hebt staan? In dat geval kan Gids in Barcelona misschien helpen met het vullen van het programma. Niet té vol natuurlijk, want van deze stad geniet je optimaal door de tijd te nemen voor een hapje en een drankje in één van de 6000 cafeetjes, barretjes of restaurants. Dat is dan ook meteen de eerste tip waarmee we dit overzicht beginnen.

Van de kleine pintxos barren aan Carrer de Blai tot de enorme restaurants in Eixample, voor iedereen is er wat te vinden tussen het enorme aanbod horeca in Barcelona. In een stad waar de lokale bevolking het grootste deel van de dag op straat doorbrengt staat het eten en drinken in dit soort gelegenheden centraal. Veel bezoekers realiseren zich dan ook niet dat de horeca hier heel anders in elkaar steekt dan thuis. Het grootste verschil zit hem in de dagindeling. De Barcelonezen beginnen over het algemeen de dag simpel met een kopje koffie en een licht ontbijt. Vaak in de vorm van een broodje of zelfs slechts een croissant. De lunch is vervolgens de belangrijkste maaltijd en deze vindt meestal tussen 14:00 en 16:00 plaats. Deze twee uur worden dan ook vaak in restaurants en barretjes doorgebracht waar een flink Menu del Dia op de kaart staat. De driegangenmenu’s worden op de borden buiten aangegeven of zitten als extra pagina in het menu en kosten zo tussen de €10 en €15 per persoon. Een mooie deal om je hoofdmaaltijd van de dag te nuttigen. Veel bezienswaardigheden en winkels zijn tot 21:00 open dus er is na de lunch nog genoeg tijd om een mooi programma samen te stellen. Vanaf 18:00 duikt iedereen weer langzaam de horeca in voor een gezellig drankje en een klein hapje. Hier zijn de tapastentjes uitermate geschikt voor. Kleine porties naast je drankje om de kleine honger te stillen, de hoofdmaaltijd van de dag is namelijk al geweest.
Bar Cañete Barcelona
Denk je nu al dat je wel wat hulp kan gebruiken bij het vinden van de juiste plekjes in deze enorme stad? Gids in Barcelona biedt een Tapas tour aan die perfect is voor het begin van je verblijf. Op het programma staan vier tentjes in het oude centrum die genoeg van elkaar verschillen om een duidelijk beeld te krijgen van wat deze stad te bieden heeft.

Onder het genot van een glaasje cava, vermouth, wijn of misschien wel gewoon een biertje schotelt gids Floris je verschillende hapjes voor waarmee je de smaken van Barcelona ontdekt.

Of je nou alleen met Floris op pad gaat of in het gezelschap van andere bezoekers, de Tour blijft heel persoonlijk aangezien de groep niet groter wordt dan 8 man. Boek dus snel de Tapas tour om je tripje naar Barcelona perfect te beginnen!

De Sagrada Familia, La Rambla, Parc Güell, Camp Nou, de bezienswaardigheden van Barcelona liggen een flink stuk bij elkaar vandaan. Er zijn verschillende manieren om toch alles te bezoeken. Zo kan je de Hop On, Hop Off bus proberen. Er zijn twee maatschappijen met verschillende routes waarbij je op je gemakje wordt rondgereden door de stad. Dit concept biedt uiteraard de mogelijkheid om bij verschillende plekken even uit te stappen om een kijkje te nemen. Door veel mensen gezien als op en top toeristisch maar toch ongelooflijk handig als je in korte tijd veel wil meepakken.

De echte avonturier gaat misschien wandelend naar alle hoogtepunten, vergis je echter niet in de afstanden. Voor je het weet maakt je stappenteller overuren en kom je uitgeput terug in het hotel. Dan is een avondje Tapas eten toch niet zo aantrekkelijk meer. De metro biedt uitkomst, stap voor sommige ‘onbelangrijke’ stukken lekker in de ondergrondse en vervolg je wandeling tussen twee hotspots. Belangrijk om te weten voor de metro is het systeem met richtingen. De lijnen hebben verschillende kleuren en nummers en de richting wordt aangegeven met de eindhalte. Voor je een van de twee kanten kiest hangt er een lijstje met de haltes die elke richting nog te gaan heeft, zo kan je altijd even checken of je goed zit. Twijfel je hoe vaak je de metro gaat gebruiken en heb je dus geen zin in een dure kaart voor meerdere dagen, dan is de T-10 een mooie oplossing. 10 ritten voor €10 die je met meerdere personen kan gebruiken.

Rest nog de opmerking dat de grootste attracties afhankelijk van het seizoen zo druk bezocht worden dat het noodzakelijk is een ticket te boeken voor een bezoekje. Heel vaak komen mensen van een koude kermis thuis na urenlang gewacht te hebben. Voorkom zo’n teleurstelling en plan thuis alvast de momenten dat je bijvoorbeeld de Sagrada Familia of Parc Güell bezoekt, inclusief ticket voor de entree.

Een deel van Barcelona waar je gemakkelijk een mooie wandeling maakt is de Ciutat Vella, het oude centrum. Vol met prachtige gebouwen en bijzondere verhalen. Floris leidt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van dit klassieke stuk van Barcelona. Ook bij deze stadswandeling van Gids in Barcelona lopen er maximaal 10 personen mee en blijft de tour heel persoonlijk. Naast de uitleg over wat je voor je neus hebt kan je tijdens en na de tour alle vragen stellen over je verdere verblijf.

Al met al de juiste basis om het meeste uit je Barcelona trip te halen. Hiernaast vind je meer details over de stadswandeling.

Mis in februari ook niet de volgende evenementen:

Festes de Santa Eulàlia. 10, 11 en 12 februari staat de feestdag van een van de beschermheiligen van Barcelona op het programma. De Catalanen halen met deze feestdagen alles uit de kast, van gigantische poppen tot draken en duivels. Op verschillende plekken in de stad vind je de vieringen. Daarnaast licht de stad prachtig op met het LLUM BCN festival.

Carnaval. Van 23 februari tot 1 maart vindt het Carnaval plaats in Barcelona. De feesten die naar de vastenperiode toewerken worden hier gekenmerkt door parades en buurtfeesten. Wil je de feestelijkheden dus goed meemaken moet je de stoute schoenen aantrekken en je onder de locals begeven in de verschillende barrio’s.