Zin in een Cava, wijn of gewoon een koud biertje in een typisch Spaanse bar? Dit zijn de beste bars. Salud!

  • marsella

Nostalgie in Ravals oudste bar: Bar Marsella

De absintbar van Barcelona, historische charme en sterke drank voor een onvergetelijke avond in Bar Marsella. Gelegen in het slechtste stuk van Raval is Bar Marsella te vinden. Buiten vindt u vooral dieven, straatverkopers en prostituees, maar wees niet ongerust, de buurt is prima begaanbaar als tourist, zorg alleen dat u niet afgeleid en vervolgens gerold wordt.

Bar Marsella zelf is schijnbaar één van de oudste barretjes van Raval, of zelfs van Barcelona. De geruchten gaan dat deze bar al werd bezocht in de pre Napoleontische tijd door schrijvers en filosofen die zich te goed deden aan een absint, voor wat […]

  • pesca-salada

Raval’s beste Gin-Tonic Bar: Pesca Salada

Pesca Salada zou zo maar eens de beste cocktailbar van Barcelona kunnen zijn. De bar is klein, obscuur en ook een beetje raar (het thema is sardientjes), maar de gin-tonics en de cocktails zijn onovertrefbaar.

Gin-Tonic is één van de populaire drankjes in Barcelona, vrijwel elke bar heeft op z’n minst een aantal soorten Gin te koop. Wat in Nederland vaak goede gins gevonden worden -Hendriks, Bombay Sapphire- staan hier weggemoffeld op de kaart, het drinken niet waardig. Daarnaast zijn de cocktails die ze verkopen van uitzonderlijke kwaliteit. De hoeveelheid aandacht en liefde die in een enkel drankje gestoken wordt is […]

  • Rosa Negra

Cocktails in Barcelona: Rosa Negra

Rosa Negra is de bar waar je een goede Mojito of Daiquiri drinkt. De bar is overigens op twee plekken te vinden, Rosa Negra in Ribera en Rosa Raval in de buurt Raval. Beide bars zijn eigenlijk vrijwel hetzelfde in prijs en setup, al vindt uw gids Rosa Raval een betere sfeer hebben.

De Cocktails zijn uitstekend, een Mojito of Margarita kost 3,5, voor een Daiquiri betaalt u 5,5. Het eten is Mexicaans, goedkoop en lekker, desalniettemin is de hoofdreden om de bar te bezoeken toch te vinden in haar dranken. Aan de andere kant is het soms noodzakelijk om een […]

  • la-plata

La Plata: een traditionele havenkroeg

Uw gids houdt altijd van kroegen waar de lokale bevolking ook graag komt. La Plata is zo’n kroeg, -in Nederland zou het ook een dranklokaal genoemd kunnen worden- piepklein met een gering aantal tafeltjes is het gezellig knus.

Carrer de la Mercè, 28:

  • Plaça Reial: Jazz, ‘secret bar’ en hipsters in hartje Barcelona

Plaça Reial: Jazz, ‘secret bar’ en paella in hartje Barcelona

Plaça Reial is een bijzonder plein in Barric. Gòtic In een ver verleden was dit plein een wespennest van criminaliteit en prostitutie, maar nu vindt u er vooral toeristen en een goed aantal cafés. Hoewel het geen Plaza Mayor is zoals in Madrid, is dit plein toch zeker het bezoeken waard. Bovendien, het ligt praktisch aan de Ramblas en daarom eigenlijk niet te missen.

Het plein wordt gekenmerkt door een aantal leuke terrasjes en een fontein in het midden. Het is niet ongebruikelijk als u mensen de fontein ziet inspringen. De kans is dan wel vrij groot dat het dan Engelsen zijn.

Een […]

  • la-champagneria-3

La Champagneria is een begrip

La Champagneria van Can Paixano is onder Catalanen een begrip. Een kleine bar in Barceloneta waar het altijd druk is en waar de Cava (Spaanse mousserende wijn) rijkelijk vloeit.

Het unieke aan La Champagneria is dat er alleen Cava kan worden gedronken en dat deze ongelofelijk goedkoop is. Het is dan ook geen verrassing dat de bar altijd vol staat. Het is verplicht altijd een tapa bij de Cava te bestellen, maar ook dit is niet prijzig. Wel moet u van vlees of kaas houden, want ze verkopen vrijwel alleen verschillende worsten en kazen.

Ook uniek aan La Champagneria is dat de […]