Blai Tonight

Blai Tonight is een ‘tapas’ bar aan de bekendste straat van Poble-sec: Carrer de Blai. In plaats van tapas serveren ze pintxos, vergelijkbaar met de tapa, maar specifieker omdat het altijd een stukje brood is met een hapje erboven op, samengehouden door de pintxo (het stokje).

Blai Tonight is één van mijn favoriete plekken aan de Carrer de Blai. De sfeer is altijd goed, ze hebben een redelijk groot en comfortabel terras en de pintxos zijn heerlijk. Pinxtos zijn in principe één euro per stuk (heerlijk goedkoop), maar sommige stokjes hebben een andere bovenkant (rood bolletje) en die zijn duurder. Ook betaal je op het terras een toeslag van 10%.

Het voordeel van pinxtos is dat je ze op elk moment van de dag kan eten. Als lunch, aperitief of avondeten, het ligt er maar aan hoeveel stokjes je naar binnen werkt. Blai Tonight is geopend vanaf zes uur en daardoor ook uitermate geschikt voor de Nederlandse toerist die nog in het Hollandse eetritme zit en wat vroeger op de avond al iets wil snoepen.

Carrer de Blai 23, Poble-sec: