Boqueria Barcelona

In Spanje krijgt u het gevoel dat de wereld een paar jaar jonger is. Supermarkten zijn er wel, maar dat is voor veel producten niet de beste keus. Zeker niet als het op groente en fruit aankomt. Voor groente en fruit gaat u in Barcelona, net als de Spanjaarden, naar de Boqueria.

Gelegen aan de Ramblas is dit een bijzonder populaire plek. De geuren en kleuren komen uit haast vergeten tijden. De drukte, de oude vrouwtjes die voordringen en de sfeer, maken de Boqueria tot iets unieks. Nergens vindt u beter en goedkoper fruit en groente dan op deze markt. Daarnaast is dit ook nog steeds de plek waar u de beste vis en vleeswaren kunt kopen.

Het is wel oppassen geblazen, naast de uitstekende producten die ze verkopen, wordt er natuurlijk ook goed geld verdiend aan toeristen. Als u bijvoorbeeld in het Engels iets probeert te bestellen zonder dat u vooraf de prijs weet, betaalt u gemakkelijk het vijfvoudige.

Dit is al helemaal het geval bij de tentjes waar u kunt zitten en gerechten kunt bestellen. Uw gids kan zich nog goed de eerste keer herinneren dat hij op de Boqueria was. Een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat ik een kleine tien euro voor een gekruide kippenvleugel moest neerleggen. Niets is zo vervelend als zich bedrogen voelen. Vraag dus altijd vooraf de prijs!

De Boqueria is overzichtelijk ingedeeld. Aan het begin vind u de kramen voor toeristen, waar shakes en fruit verkocht worden. Aan de zijkanten kunt u vaak groenten of vleeswaren kopen. In het midden is de cirkel voor vis, die van uitstekende kwaliteit is en vaak ook goed geprijsd. Aan de achterzijde vindt u de beste groentewinkels waar u voor de voordeligste prijzen seizoensproducten kunt kopen.

De Boqueria is haast niet te missen als u over de Ramblas loopt.  Officieel gelegen aan Rambla 91 tegenover metrostation Liceu.