Can Margarit

Can Margarit is een klassiek Spaans restaurant, waar je de beste konijn van de stad kan eten! Can Margarit zit weggestopt in een achteraf gelegen straat in Poble-sec, maar eenmaal gevonden, meer dan de moeite waard.

Het goede gevoel begint al als je Can Margarit binnenloopt, je krijgt een plek in een grote sfeerloze hal waar een aantal grote wijntonnen staan. Vervolgens krijg je een klein glas en kun je kosteloos de huiswijnen proberen totdat je een tafel krijgt toegewezen.

Can Margarit ontvangstruimte

Als je eenmaal een tafel hebt gekregen dan zit je in mooie ruimte die klassiek Spaans is versierd; er hangen overal willekeurige dingen aan de muur. De tafels zijn klassiek bruin, wat het geheel een rustieke sfeer geeft. De bediening is vriendelijk en uitstekend en spreekt hier en daar zelf een klein woordje Engels, een unicum in tenten zoals deze.

De kaart is klassiek Spaans, ze hebben een aantal Catalaanse streekgerechten, maar ook Zuid-Spaanse gerechten, allemaal eenvoudig en goedkoop maar goed. De specialiteit van Can Margarit is hun ‘conejo’, oftewel het hele konijn uit de oven met aardappel, ui en veel kruiden zoals rozemarijn.

Je moet wel rekening houden met Spaanse openingstijden, ze gaan namelijk pas om 20:30 open en ze zijn gesloten op zondag. Can Margarit is te vinden op Carrer de la Concòrdia 21 in de buurt van metrohalte Poble-sec.