Carrer del Parlament

Dit is ongetwijfeld dé hipster straat van Barcelona met de leukste cafés en restaurants. Deze straat is nog helemaal niet ontdekt en je zult hier dan ook weinig tot geen toeristen tegen komen. Hier komen de echte locals om elkaar te ontmoeten en in een van de leuke cafés een kop koffie te drinken of lekker te lunchen. Wanneer je deze straat voor het eerst inloopt verwacht je er niet veel van omdat het op een doodgewone straat lijkt waar niets bijzonders gebeurd. Zodra je wat meer de straat inloopt zie je de leukst gestylde cafés en restaurants.

Een ander pluspunt van deze straat is dat het helemaal niet duur is. Als je het vergelijkt met de wat bekendere plaatsen van Barcelona zoals Plaça de Catalunya of de Ramblas betaal je hier voor een lekker kopje koffie veel minder. Ook is lunchen hier erg lekker en leuk. Super lekkere en verse broodjes, croissants, chocoladebroodjes etc. Het is overigens helemaal niet moeilijk om deze straat te bereiken. Met de donkergroene lijn (L3) stap je uit bij Poble Sec en vanaf hier staat ook gelijk de kant van Carrer del Parlament aangegeven.

Taranna café

Dit café ligt aan de Carrer Viladomat 23 maar staat eigenlijk gewoon op de hoek van een kruispunt van Carrer del Parlament. Het café is erg eenvoudig ingericht met houten tafels en vintage stoelen, beetje industrieel. Het cafe is verder ingericht met witte en groene accenten. Het café heeft ook een terras waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten maar binnen is het zeker ook niet mis met het gezellige interieur. Hier kun je overigens op elke deel van de dag komen.

taranna 3     taranna 1

Cometa café

Café Cometa ligt aan het begin van Carrer Parlament op nummer 20. Dit is ongetwijfeld een van de leukste cafés in deze straat. Het café heeft een terras buiten met leuke verlichting en heeft binnen 2 verdiepingen. Zowel boven als beneden is het heel leuk en knus ingericht. Bij binnenkomst zie je op 1 muur alleen maar schilderijen en plaatjes die je gelijk een heel gezellig beeld geven en het is dan verder ook prachtig afgewerkt met de gekleurde banken en laaghangende industriële lampen. Een topper om lekker te lunchen of een heerlijk kopje thee te drinken.

cometa 3
cometa 2