Font Magica

Heerlijk even relaxen met uitzicht op een fantastisch licht spektakel? Dan is de de Font Magica een absolute aanrader!

De Font Màgica, oftewel de “magic fountain”, is een kleurig verlicht terras aan de voet van Montjuïc. De Font Magica werd in 1929 ontworpen voor de wereldtentoonstelling die plaats vond rondom Montjuïc. Het doel van de fontein was om te laten zien wat er allemaal met gefilterd licht mogelijk is.

Tijdens de burgeroorlog vlak voor de tweede wereldoorlog is de magic fountain in verval geraakt, maar voor de Olympsche spelen van 1992 werden de fonteinen compleet gerestaureerd en zijn ze weer in volle glorie te aanschouwen.

Tegenwoordig is het een must see voor alle toeristen die Barcelona bezoeken. Er worden gedurende het jaar speciale shows gegeven met water, licht, kleur, beweging en muziek. De entree is geheel gratis. De Font Magica is te zien vanaf verschillende punten vanaf Plaça d’Espanya, wat makkelijk te bereiken is met de metro.

Tijdens de lente/zomer (31 maart t/m 30 oktober) is de Font Magica te zien van donderdag tot en met zondag van 21:00 tot 23:30. Herfst/winter seizoen (31 oktober t/m 30 maart is het spektakel alleen maar te zien op vrijdag en zaterdag van 19:00 tot 21:00.

magic fountain openingstijden
magic fountain bezoeken