Kasteel van Montjuïc:

Opzoek naar het mooiste uitzicht op Montjuïc? Breng dan een bezoek aan het Kasteel van Montjuïc.

Castell de Montjuic view

Het kasteel van Montjuïc is prachtig gelegen op het hoogste punt van Montjuïc. Het kasteel is oorspronkelijk gebouwd in het midden van de 17e eeuw. Het krijgt vooral actie te zien tijdens de Spaanse successieoorlog aan het begin van de 18e eeuw. Vervolgens is het een kleine vijftig jaar later gemoderniseerd tot het huidige fort. In plaats van belegeringen weerstaan werd het echter vooral gebruikt als gevangenis.

Het kasteel is strategisch gelegen op de achterzijde van Montjuic en geeft een geweldig uitzicht over de stad, de zee en de industriële haven. Het is de moeite waard om een rondje om het kasteel te lopen, want het uitzicht is prachtig.

Het kasteel is op verschillende manieren te bereiken. Het is een aanrader om het kasteel te bezoeken met de kabelbaan. Met een retourtje voor  €11,50 p.p. geniet je onderweg naar het kasteel van het uitzicht van de zee en de prachtige tuinen van Montjuïc. Het is ook mogelijk om de metro te nemen van parallel naar Montjuic. Vandaar is het nog een korte wandeling naar het kasteel.

De echte wandelaars kunnen vanaf Placa Espana vertrekken, je loopt dan langs de font magica of ‘magic fountain’ en Palau Nacional Montjuïc op. Als je rechts aanhoudt kom je bij het Olympisch stadium en links bij het Joan Miro museum. Het kasteel ligt nog een stukje verder de berg op.

Entree is op elke zondag na 15.00 uur gratis dus voor een extra mooi uitzicht is het kasteel van Montjuïc zeker wel een aanrader. Anders is het 5 euro voor volwassen en 3 euro voor senioren en mensen tot 29 jaar.


Castell de Montjuic park