Bij Komo en Kasa, een kleine bistro waar je in het raamkozijn kunt eten, kun je de beste empenada’s van Barcelona vinden.

Komo en Kasa ziet er een beetje uit als een New Yorks hipster barretje, maar dat is niet erg, integendeel het is een klein maar erg gezellige bar. Het zitten in het raamkozijn, waardoor je dus half buiten, half binnen zit, is iets wat ik nog niet eerder heb gezien. Raar eigenlijk, want je hebt enige beschutting tegen de warme Spaanse zon, terwijl je toch het gevoel hebt buiten te zitten.

De empanada’s zijn vers en uitstekend. Allemaal geprijsd om 2,5 euro is het geen geld. Aangezien de empanada’s klein zijn kun je hier heel licht ontbijten of snacken, maar ze hebben ook salada’s en heerlijke broodjes waardoor uitgebreid lunchen ook zeker tot de mogelijkheden behoort.

De bediening is erg vriendelijk en spreken zelfs Engels, wat een klein wonder mag heten in Barcelona. Naast de uitstekende en vriendelijke bediening is het ook nog eens lekker geprijsd. Als u uw hotel in de buurt van de Ramblas heeft, of u slaapt in Raval, is dit de plek waar u zeker een keer ontbeten of gelunched moet hebben.