Las Arenas

Leuk om een dagje te shoppen in de ambience van een oude stierenvechtersarena. Als kers op de taart is er ook nog een mooi uitzicht over Montjuïc en Barcelona.

Las Arenas was vroeger een stierenvechtersarena en is tegenwoordig een winkelcentrum. Het winkelcentrum is direct gelegen aan Plaça d’Espanya. Het gebouw is in 1900 geopend als stierenvechterarena. Het heeft 77 jaar gediend als stierenvechtersarena en is daarna gesloten. Omdat de gevel monumentaal was mocht het gebouw niet gesloopt worden. De oorspronkelijke buitenmuren zijn dus nog steeds bewaard gebleven.

De renovatie van het winkelcentrum is pas in 2003 begonnen en heeft veel verschillende problemen gehad wat betreft verbouwing. De verbouwing is ook een tijdje stopgezet vanwege financiële problemen. In 2011 heeft het winkelcentrum dan eindelijk haar deuren geopend.

Las Arenas binnen

Het is een modern en overdekt winkelcentrum waar je veel bekende merken tegenkomt. Las Arenas heeft in totaal 116 winkels en 6 verdiepingen. Daarnaast  heeft het winkelcentrum een bioscoop en een sportschool. Het is zeker een aanrader om de top van het gebouw te bekijken als je in Las Arenas bent. Hier heb je een geweldig uitzicht van 360 graden over de stad. Ook vind je hier lekkere restaurantjes met een uitkijk op het fantastische uitzicht en betaal je gemiddeld voor een ‘Menú del Día’ (menu van de dag) €14.95.

Las Arenas is heel gemakkelijk te bereiken met de metro. Je kunt hiervoor de rode lijn (L1) of de donker groene lijn (L3) nemen. Je stapt bij Plaça d’Espanya uit. Zodra je uitstapt kun je Las Arenas ook gelijk zien. Voor de mensen met auto’s is er ook een garage van het winkelcentrum, parkeren is verder dus geen probleem.

Las Arenas uitzicht