Maremagnum

Barcelona kent vele overdekte winkelcentra. Maremagnum is er daar één van. Het is gelegen aan Port Vell, de haven van Barcelona, en is het het enige winkelcentrum dat open is op zondag. Er zijn vele bekende winkels als H&M, Havaianas, Lacoste, Jack&Jones, Mango en Calzedonia. Behalve als er (op zondag) snel wat gewinkeld moet worden bij bekende merken is Mare Magnum niet de moeite van een bezoek waard.

Het winkelcentrum is leuk om te bezoeken op een zondag of om even lekker te eten na een bezoekje aan het aquarium dat naast het Maremagnum ligt. Het is verder niet heel bijzonder en ook van binnen is het niet heel aantrekkelijk. Er zijn veel leukere en interessantere plekken in Barcelona om te winkelen, zoals bijvoorbeeld in de wijk El Born of Las Arenas.

Maremagnum voorkant

Je kunt zoals bovengenoemd ook eten in het Maremagnum. Ook hier zijn veel bekende eettentjes zoals de MacDonalds, Subway en Starbucks. Veel eettentjes bevinden zich in het winkelcentrum zelf. Er zijn ook een paar terrasjes buiten waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de haven. Het is hier over het algemeen duurder dan andere restaurants in Barcelona.

Het voordeel is dat dit winkelcentrum het hele jaar lang van 10.00 tot 22.00 open is. Ook op feestdagen en de zondagen is dit winkelcentrum geopend. Kortom 365 dagen per jaar.

Maremagnum boten