Bij een bezoek aan Barcelona mag een keertje rondneuzen op één van de talloze markthallen niet ontbreken. De verse producten hier zijn vaak niet te vergelijken met de supermarkt. Niet zo gek dat de meeste locals vaak op de markt te vinden zijn voor de boodschappen. In Barcelona zijn er talloze markthallen die zeker een aanrader zijn om zelf in geur en kleur te ontdekken

Santa Catherina

Gelegen aan de Ramblas is dit een bijzonder populaire plek. De geuren en kleuren komen uit haast vergeten tijden. De drukte, de oude vrouwtjes die voordringen en de sfeer, maken de Boqueria tot iets unieks. Nergens vindt je beter en goedkoper fruit en groente dan op deze markt. Daarnaast is dit ook nog steeds de plek waar je de beste vis en vleeswaren kunt kopen.

De Santa Catherina valt gelijk op door het velgekleurde golvende dak en de vele houten ramen die in het gebouw zitten. De markt bestaat al een lange tijd, het gebouw is namelijk in 1845 gebouwd. Vandaag de dag is Santa Catherina zeker nog een bezoek waard want in 2005 is de markt gerenoveerd. Het gebouw heeft nu een moderne uitstraling, maar binnen vind je nog steeds een traditionele markt met een goede kwaliteit aan producten. De Santa Catherina markt is goed verlicht en schoon. De markt is kleiner dan de Boqueria aan de Ramblas, maar ook minder druk bezocht waardoor er een ontspannen sfeer hangt. Vooral de plaatselijke bevolking maakt gebruik van deze markt.

Deze markt is te vinden in Gracia. Het is een  ruime en hoge loods dat doet denken aan een vroegere fabriekshal. Door het gebouw is het niet de aller gezelligste markt die je kunt vinden in Barcelona,  maar er hangt wel een bijzondere sfeer alsof het een markt is met een interessant verleden. De mensen zijn vriendelijk en doen hun best om producten te verkopen, maar niet op een opdringerige manier.

Op de markt vind je fruit, vlees, groentes, eieren en ga zo maar door. Deze markt heeft ook een heerlijke specialiteit, namelijk vis. Dit is niet heel verassend aangezien Barceloneta aan de haven ligt. Dus als je opzoek bent naar de beste vis in Barcelona dan zit je hier aan het juiste adres!

Deze markt gelegen in het hart van de wijk Eixample is ontworpen door de architect Antoni Rovira i Trias. Het is een groot karakteristiek gebouw door de constructie van ijzer, glas en keramiek . Vanaf 1888 is de markt in gebruik.Aan de voorkant vind je over de gehele breedte een fleurige bloemist die een leuke en gezellige sfeer  geeft. Opmerkelijk aan de markt is dat er ook een grote elektronica zaak en een supermarkt van twee verdiepingen in het gebouw zitten. In het midden van het gebouw bevindt zich een ruime markt met een groot aanbod aan etenswaren. Grappis is dat midden in de markt tussen de slagerijen een kapsalon gevestigd zit.