Montjuïc

Als locatie van de Olympische spelen, een wereldtentoonstelling, verschillende musea en fonteinen maken Montjuïc tot één van de meest verscheidende plekken van Barcelona.

Montjuïc is een heuvel in het zuidwesten van Barcelona. De heuvel bevindt zich tussen Placa Espanya, de industriële haven en het oude centrum van Barcelona.

Montjuic is ook de plek waar Barcelona zich aan de wereld tentoonstelt. In 1929 werd hier de wereldtentoonstelling gehouden en in 1992 werden hier de Olympische spelen gehouden.

Naast de overblijfselen van de Wereldtentoonstelling en de Olympische spelen, zijn er ook nog aantal andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Zo staat er ook het kasteel van Montjuïc, het Joan Miró museum en is er volop natuur in de vorm van parken, waar de echte natuurliefhebbers kunnen genieten van al het groen en het prachtige uitzicht over Barcelona.

Op Montjuïc staat het Palau Nacional, oorspronkelijk gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929. Sinds 1934 bevindt zich hier het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Hier vind je alle Catalaanse kunst van de 12e eeuw tot de 20ste eeuw. Vanaf het uizicht van het terras bij het paleis zie je een adembenemend uitzicht, ook is hier de Font Magica goed te bewonderen.

Deze fonteinen werden ontworpen voor de wereldtentoonstelling van 1929 en zijn daarna een begrip geworden in Barcelona. Het is een geweldige show met licht, muziek en water en zodoende zeker de moeite waard om te bekijken.

Poble Espanyol  is een Spaans dorp waarin alle regio’s uit Spanje in zijn vertegenwoordigd. Het dorp bestaat uit 117 gebouwen, straten en pleinen uit Spanje op schaal. Deze gebouwen zijn identiek aan sommige bestaande gebouwen in Spanje en andere zijn weer heel uniek. Het is heel leuk om hier een kijkje te nemen omdat eigenlijk alle elementen die we vaak zo leuk vinden aan de Spaanse cultuur in dit dorpje terugkomen.

Er zijn verschillende Olympische stadions gebouwd op Montjuïc voor de spelen in 1992. Het Olympische stadion is eerder al gebruikt voor de wereldtentoonstelling die in 1929 in Barelona plaatsvond. Hier vlakbij staat nog een mooi gebouw die voor de Olympische spelen zijn gebouwd, namelijk het Palau Sant Jordi. Dit gebouw wordt tegenwoordig alleen nog maar gebruikt voor concerten en andere evenementen.

Het Kasteel van Montjuïc  is een fort dat vooral tijdens de Spaanse successieoorlog is gebruikt om belegeringen te weerstaan. Daarna is het kasteel een lange tijd gebruikt als gevangenis. Het kasteel ligt op de hoogste punt van Montjuïc en geeft daarmee een geweldig uitzicht over de stad, zee en de industriële haven.