Olympisch Stadion Barcelona

Het Olympisch stadion Barcelona is één van de vele bezienswaardigheden op Montjuic. Het is in 1992 gebruikt voor de Olympische spelen. Tegenwoordig is het stadion in verval geraakt en heeft het niet veel spectaculairs te bieden. Het stadion is een bezoek waard als je het resultaat van vergane glorie wil ervaren.

Het Olympisch stadion van Barcelona werd in 1929 gebouwd voor de wereldtentoonstelling die daar plaatsvond. Daarna is het stadion in 1992 gerenoveerd voor de Olympische zomerspelen. Het gebouw heeft wel zijn oorspronkelijke buitenkant behouden. De binnenkant van het gebouw werd wel volledig vernieuwd. Het stadion heeft nu een capaciteit voor 65.000 toeschouwers.

Ook heeft sinds 1997 de tweede voetbalclub van Barcelona, Espanyol, hier zijn thuiswedstrijden gespeeld. Maar sinds het seizoen 2009-2010 is de club verhuisd naar een nieuw stadion. Door de jaren heen is het stadion gebruikt voor een aantal andere sportevenementen. Hedendaags is het nog indrukwekkend om er even rond te neuzen.

Het Olympisch stadion van Barcelona bevindt zich op Avenida l’Estadi 54. Het bezoeken van het stadion is geheel gratis. Er worden ook tours met gidsen gegeven. Deze zijn op aanvraag en de prijs hangt af van het aantal mensen en de soort tour. Het museum is te bezoeken van 2 april tot en met 7 oktober tussen 10.00 en 20.00 uur en van 8 oktober tot en met 1 april tussen 10.00 uur en 18.30 uur. Op de zondagen en feestdagen tussen 10.00 uur en 14.30 uur.

Olympisch stadion Barcelona