Parc de Labyrint 1

IMG_2155

Als u een dagje buiten het centrum wil verblijven dan zijn er meerdere opties mogelijk. Een dagje strand of Montserrat brengen u echt buiten Barcelona. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat moois aan de rand van Barcelona te bezoeken, zoals een uitstapje naar Parc de Ciutadella (prima te combineren met een tocht naar Tibidabo.

Het park is het makkelijkst te bereiken via metrohalte Montbau (lijn L3). Van daar loopt u richting de campus maar slaat u rechts af zonder de campus echt te betreden. De ingang van het park ligt voor de sportvelden.

IMG_2152
Parc de Labyrint 7

Het ‘park’ ligt naast de universiteitscampus en was ooit deel van een groot landgoed. Het landhuis staat er nog steeds, maar is in erbarmelijke staat, het park ligt er daarentegen mooi bij.

Het park zelf is prachtig, maar niet heel groot, het doolhof is eigenlijk het minst interessant. Door de vele stroompjes en mooi geplante bomen is het heerlijk om door het park te wandelen. Door de geringe bekendheid van het park is het er vaak erg rustig, wat de ervaring alleen maar verbeterd.

Entree is rond de twee euro, wat uw gids in eerste instantie schandalig vond –sinds wanneer betalen we voor entree van parken? Momenten later realiseerde uw gids zich dat het wel in de Catalaanse traditie past, u betaalt immers ook entree om een kerk te bezoeken.

Parc de Labyrint 5
Parc de Labyrint 6