Pesca Salada zou zo maar eens de beste cocktailbar van Barcelona kunnen zijn. De bar is klein, obscuur en ook een beetje raar (het thema is sardientjes), maar de gin-tonics en de cocktails zijn onovertrefbaar.

Gin-Tonic is één van de populaire drankjes in Barcelona, vrijwel elke bar heeft op z’n minst een aantal soorten Gin te koop. Wat in Nederland vaak goede gins gevonden worden -Hendriks, Bombay Sapphire- staan hier weggemoffeld op de kaart, het drinken niet waardig. Daarnaast zijn de cocktails die ze verkopen van uitzonderlijke kwaliteit. De hoeveelheid aandacht en liefde die in een enkel drankje gestoken wordt is ongekend.

Wat Pesca Salada goed maakt als gin-tonic bar is dat ze unieke gins verkopen, maar ze ook nog eens fantastisch kruiden, vaak heeft uw gids geen idee wat er precies in de gin-tonic zit, maar hij smaakt altijd fantastisch. Prijzen voor een gin-tonic variëren van 7 euro (lokale gin, die overigens uitstekend is) tot 12,5 voor de duurdere gins (Bombay Sapphire is bijvoorbeeld 7,5).

Ik kan u aanraden om de huis-gin-tonic te proberen, werkelijk uitstekend. Voor de zoetekaus is er nog een gin-tonic met frambozen. Qua cocktails is de Ron Roneo of de Zombie Fish waanzinnig. Als u bier wilt drinken, kunt u beter elders gaan.

De bediening is uitstekend en vriendelijk en vaak is het gezellig druk in Pesca Salada. Het enige minpunt zijn de krukken en stoeltjes, die lijken voor kinderen gemaakt te zijn. Een hele avond zitten is zodoende wat ongemakkelijk. Buiten dit kleine mankement is het zeker een aanrader om na uw avondmaal hier nog een gin te drinken in één van de meest gezellige en levendige buurten van Barcelona: Raval.