Poble Espanyol

Poble Espanyol is een nagebouwd Spaans dorp. Zeker een bezoek waard in combinatie met een bezoek aan Montjuic.

Poble Espanyol 1

In de buurt van Montjuïc vind je ‘Poble Espanyol’, wat letterlijk Spaans dorp betekent. Poble Espanyol bestaat uit 117 gebouwen, straten en pleinen uit Spanje op schaal. Poble Espanyol is bedacht door 4 Catalaanse architecten. Deze zijn door heel Spanje gereisd om alle gebouwen in het ‘dorp’ zo echt mogelijk te laten lijken, in totaal hebben ze 600.000 gebieden en plekjes in Spanje bezocht voordat ze begonnen aan het project. Deze gebouwen zijn identiek aan sommige bestaande gebouwen in Spanje en andere zijn weer heel uniek.

Het ‘dorp’ is gebouwd met als doel om de Spaanse architectuur op zijn best te weergeven. De belangrijkste Spaanse kenmerken zijn verwerkt in het openluchtmuseum, zoals bijvoorbeeld de kleine smalle straatjes. Het is dus eigenlijk een klein dorp met de hoogtepunten van Spanje op schaal na gebouwd. Het ‘dorp’ heeft bijna alles te bieden wat een echt dorp ook te bieden heeft, zoals een park, een school en restaurants. Het is het zeker waard om hier een kijkje te nemen, je komt terecht in een dorp waar je alleen maar de juist zo leuke Spaanse kenmerken ziet.

Poble Espanyol bevindt zich op de Frencesc Ferrer i Guàrdia 13, op 9 min loopafstand van de Font Magica. Op maandag is de ‘Poble Espanyol’ geopend van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag tot donderdag van 9.00 tot 00.00, vrijdag van 9.00 uur tot 03.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 04.00 uur omdat zich daar ook een club genaamd La Terrrazza bevindt. Tip: Het is dus zeker een aanrader om hier een kijkje te nemen in nacht. De entree voor volwassenen is €12,- voor kinderen €7,- (4-12 jaar) en voor studenten en 65+ €9,50.

Poble Espanyol 2