Rambla de Poblenou; een echte Catalaanse promenade

Vrijwel iedereen die ooit in Barcelona is geweest is over de welbekende Rambla in de wijk el Gòtic gelopen,maar Rambla de Poblenou is ook zeker de moeite waard. Rambla betekend oorspronkelijk vanuit het Arabisch rivierbedding of beek die het water van de bergen naar de zee bracht. Tegenwoordig betekend Rambla vooral promenade. Door de authentieke huizen en talloze terrasjes hangt er in Rambla de Poblenou altijd een levendige sfeer. Je zult hier vrij weinig toeristen tegen komen maar vooral veel Catalanen die genieten van de zon of een lekker hapje zitten te eten

.Rambla Poblenou

Rambla de poblenou heeft ontzettend veel leuke restaurants waar je voor een prima prijs goed kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan het ‘Menu del dia’. Vrijwel overal in Barcelona heb je Menu del Dia’s. Dit houd in dat er elke doordeweekse dag tussen 13:00 en 15:00 uur een menu gegeten kan worden voor ongeveer 10 euro inclusief een drankje. In Poblenou zie je dit extra veel omdat in de regio bij Torre Agbar veel grote bedrijven zitten. Aan de werkdag van een gemiddelde Catalaan kan een uitgebreide lunch niet ontbreken dus die gaan allemaal Poblenou in om te eten. Als de werkende Spanjaard wekelijks terugkomt, dan weet je dat een goede zaak te pakken hebt!

Als je genoten hebt van gezellige middag op de Rambla de Poblenou en hem helemaal afloopt kun je altijd nog eindigen op het strand om nog meer van de zon te genieten.

Goede Tips om een menu del dia te eten zijn :

  • Lekkere Italiaanse lasagne of pasta bij Melocomo
  • Spaanse tapas of paella bij Alta galicia
  • Gezellig terrasje en goed eten bij la Broqueta
  • Of heerlijk eten volgens de locals bij Restaurante il Drago

 

Rambla de Poblenou is makkelijk te bereiken door uit te stappen bij metrohalte Poblenou of Llacuna.