Raval:

Raval is het meest multiculturele en ondergewaardeerde stuk van het oude Barcelona. Aan de oostkant scheidt De Ramblas de Gotische buurt met Raval.

Naar de zee toe zijn de oude scheepswerven van Barcelona bewaard gebleven: Drassanus. Traditioneel was dit ook de hoerenbuurt, maar nog steeds is het beter voor de gemiddelde toerist om het zuidelijk deel van Raval ’s nachts te mijden.

In het noordelijke stuk van Raval is het MACBA te vinden, het museum van hedendaagse kunst in Barcelona. ’s Avonds is het hier gezellig druk met jongeren die voor het museum drinken en skateboarden. Hier vindt u ook de Carrer de Joaquin Costa, een straat met tal van leuke barretjes in de omgeving.

Te doen:

MACBAHet MACBA is het museum van de hedendaagse kunst. Na de val van Franco in 1975 was Barcelona is slechte staat. De buurt Raval vooral was gevaarlijk, vervallen en een plek waar je beter niet kon komen. Het MACBA is gebouwd in de jaren 80 als initiatief om de buurt nieuw leven in te blazen. Dit heeft fantastisch goed gewerkt en zeker de noordelijke kant van Raval is tegenwoordig een leuke plek om te bezoeken (ook ’s avonds). In het MACBA worden hedendaagse exposities gehouden. Voor meer informatie over de huidige tentoonstellingen, neem een kijkje op hun website.

Oude Hospitaal & Sant Augusti: Vlak naast de Ramblas is het oude Hospitaal en de Sant Augusti te vinden. Het hospitaal huisvest tegenwoordig de Catalaanse bibliotheek, het conservatorium en een leuke café om een koffie te drinken. Het hospitaal is zeker een bezoek waard, want het heeft een prachtige binnentuin waar het altijd gezellig druk is. Het hospitaal is in de 14e eeuw gebouwd, maar tot in de 17e eeuw zijn er veranderingen gemaakt.

De Santa Augusti zit vlak tegenover ook aan de carrer de l’hospital. Ooit een Augustijns klooster, maar in de 18e eeuw omgebouwd tot kerk. Het is één van de weinige kerken met een barokke voorkant. Tegenwoordig is er aan de zijkant een voedselbank voor de armen. Op zondag 18.00 uur is er altijd een mis voor de Filipijnen die in Barcelona wonen. 

Carrer parlement: De hipsterstraat van Barcelona is carrer parlement. De hoeveelheid koffietenten die je hier vindt is uitzonderlijk. Ook heb je hier een aantal leuk plekken om te eten in de buurt. Probeer bijvoorbeeld café Federal of café Cometa. Anders is ook bar Calders of Taranna een aanrader.

Berichten over Raval:

  • cometa 1

Carrer del Parlament

Dit is ongetwijfeld dé hipster straat van Barcelona met de leukste cafés […]

  • Ramblas

Ramblas Barcelona

Iedereen kent de wereldberoemde Ramblas, maar wat is er allemaal te doen? […]

  • Boqueria 2

Boqueria is dé markt van Barcelona

In Spanje krijgt u het gevoel dat de wereld een paar jaar […]

  • komo en kasa

Lunchen in Raval doe je bij Komo en Kasa

Bij Komo en Kasa, een kleine bistro waar je in het raamkozijn kunt […]

  • bar-canete2

Bar Cañete: tapas van een andere klasse

Mijn persoonlijke favoriet, Bar Canete serveert tapas van een andere klasse in […]

  • marsella

Nostalgie in Ravals oudste bar: Bar Marsella

De absintbar van Barcelona, historische charme en sterke drank voor een onvergetelijke […]

  • pesca-salada

Raval’s beste Gin-Tonic Bar: Pesca Salada

Pesca Salada zou zo maar eens de beste cocktailbar van Barcelona kunnen […]

  • Rosa Negra

Cocktails in Barcelona: Rosa Negra

Rosa Negra is de bar waar je een goede Mojito of Daiquiri […]