De 5 beste restaurants Barcelona:

Elke twee maanden maken wij een top 5 van de beste restaurants in Barcelona. De selectie wordt gemaakt op basis van kwaliteit van het eten, de prijs die je ervoor betaalt (in onderstaande restaurants ben je niet meer dan 40 euro per persoon kwijt voor de hele avond), de sfeer van het restaurant en de service die je mag verwachten. In deze top 5 van beste restaurants zul je altijd plekken vinden die uitzonderlijk zijn.

De restaurants liggen allemaal in een andere wijk, dus waar je ook verblijft, er is altijd wel een plek in de buurt waar je lekker kunt eten.

Mijn persoonlijke favoriet, Bar Cañete, serveert tapas van een andere klasse in één van de gezelligste bars van Barcelona. Gelegen op steenworp afstand van de Ramblas is dit verrassend genoeg niet een plek waar je veel toeristen gaat zien, daar oogt het waarschijnlijk te Catalaans voor. Eettip: ga voor de steak en tonijntartaar.

Voor Barcelonese begrippen niet het goedkoopste restaurant (vooral de wijn), maar je krijgt er uitstekende kwaliteit en sfeer voor terug. Verwacht ongeveer 30 à 40 euro per persoon te betalen (inclusief alles). Lees mijn volledige review hier.

Elsa y Fred is een moderne tapasbar die de klassieke tapa in een nieuw jasje steekt. Bij Elsa y Fred serveren ze kleine gerechten die vaak refereren naar de klassieke tapa, maar dan verfijnder, minder vet en lekkerder. Elsa y Fred heeft een moderne en hippe uitstraling, wat een fijne afwisseling is met het gebruikelijke in Barcelona. De sepia (inktvis), gazpacho en tonijntartaar zijn mijn favorieten.

Verwacht rond de 25 euro per persoon te betalen bij Elsa y Fred. Zorg wel dat u van tevoren reserveert. Lees de volledige review van Elsa y Fred hier.

Jai-Ca is een typisch Catalaanse bar, gelegen in de volksbuurt Barceloneta. Hier geniet je van klassieke tapas voor fantastische prijzen. De sfeer in Jai-Ca is top, altijd druk, met een typisch Catalaanse uitstraling. Ga voor de almejas (kokkels) en albondigas (gehaktballen).

Bij Jai-Ca betaal je ongeveer 15 tot 20 euro per persoon (een fles wijn is 7,50 euro). Reserveren kan niet; als het druk is kun je het best alvast een drankje doen aan de bar en je naam laten noteren voor een tafel. Lees hier de volledige review.

In de gezelligste straat van Barcelona, Carrer de Blai, vind je Blai-Tonight. Hier serveren ze pintxos -een stukje brood en een hapje met een stokje erdoorheen- voor slechts 1 euro (op het terras betaal je wat extra). De pintxos zijn uitstekend en het mooie van dit concept is dat je zelf kunt kiezen welke en hoeveel pintxos je wilt. Keuze is er genoeg, het is alleen een kwestie van hoeveel trek je hebt.

Bij Blai-Tonight betaal je 1 euro per pintxo. Verwacht dus rond de 10-15 euro per persoon te betalen. Hou er rekening mee dat het vrijwel altijd druk is en dat je als je wat later gaat eten vaak staand moet beginnen. Lees het volledige verhaal over Blai-Tonight hier.

Gelegen in het hart van Eixample is dit al 25 jaar een populair restaurant. De naam Flauta komt van de traditionele lange broden, waar ze ook veel van hun tapas en broodjes mee maken. Het is altijd druk in La Flauta, maar de kwaliteit blijft goed en de gerechten blijven verrassen. Eettip: de patatas bravas die in elke tapasbar te krijgen zijn, zijn in La Flauta uniek, zeker proberen!

Bij La Flauta betaal je rond de 20 euro per persoon. Ook hier is het helaas niet mogelijk te reserveren.