Geweldig uitzicht vanaf Tibidabo; maar hoe bereikt u het?

Tibidabo, die prachtige kerk die zo mooi over Barcelona uitkijkt. Vooral de Rambla de Catalunya lijkt gemaakt voor het zicht op deze tempel. Tibidabo bereiken is alleen een ander verhaal. Google maps, uitstekend in het vinden van de weg in Barcelona (weet minutieus alle vertrektijden van bussen en metro) is het spoor bijster als het een route naar deze berg moet vinden.

Het eerste punt dat u moet bereiken is Avinguda del Tibidabo. Er rijden verschillende bussen naar dit punt, maar het makkelijkst is vaak lijn L7 vanaf Plaça de Catalunya. Hier aangekomen loopt u deze straat omhoog, in alle waarschijnlijkheid ziet u al een groep mensen wachten voor een tramhalte, dit is de tram blue – de blauwe tram. Als u nostalgisch van aard bent kunt u zeker de tram nemen, maar let wel op: hij is privaat en uw gebruikelijke vervoersticket werkt niet. Als u een meter of vijftig door naar boven loopt op Av. del Tibidabo dan ziet u een bushalte waar bus 196 stopt. Deze bus brengt u precies naar dezelfde locatie als de blauwe tram, namelijk het plein waarvandaan de kabelbaan gaat. De kabelbaan, die overigens al een kleine honderd jaar bestaat brengt u vervolgens naar de top (retourtje is 7,60).

Zoals uit bovenstaande beschrijving is af te leiden, is het een aardige tocht om dit punt te bereiken, maar voor het uitzicht alleen al de moeite waard. Bovenaan kunt het bekendste pretpark van Barcelona bezoeken als u op date bent of kinderen mee heeft, anders is een bezoek aan de kerk zeker het hoogtepunt.

De kerk zelf, met haar prachtige façade en foeilelijke muurschildering is gratis te betreden. Het aardige hiervan is dat u vanaf de kerk een prachtig uitzicht heeft over Barcelona, maar ook een uitzicht landinwaarts. Om helemaal boven te komen, moet u de lift nemen, er is geen trap voor het publiek.