Wat moet u zeker doen, als u één week in Barcelona bent? Wij hebben de ‘De ideale week in Barcelona’ opgesteld.

In Barcelona is zoveel te doen en te beleven dat soms door de bomen het bos niet meer te zien is. Daarom heeft Gids in Barcelona voor u ‘De ideale week in Barcelona’ gemaakt. Gebruik het voorbeeld voor inspiratie om uw verblijf te plannen. Om Barcelona echt te ervaren, kan Gids in Barcelona u toch vooral onze rondleiding aanraden. Altijd kleine groepen (max. 8) en op pad met de schrijver van deze site: Aimé Coenders.

 

Dag 1:

Je komt aan op het vliegveld en nu zijn er twee keuzes om naar de stad te komen: taxi of aerobus. De beste keuze hangt af van de locatie van je verblijfplaats, zie onze transferpagina. Om meteen een goed beeld van de stad te krijgen raden we je van harte onze rondleiding aan, waar we je in twee uur alles vertellen wat je moet weten over Barcelona. ‘s Avonds kun je bijvoorbeeld nog door het oude centrum dwalen en een paar terrasjes pakken in het gezellige Ribera (Born) of Gòtic. 

Dag 2:

Je bent nu echt geland in de stad en het is tijd om een uitje te doen. ‘s Ochtends is het bijvoorbeeld leuk om naar de berg Montjuïc te gaan. Je kunt daar het MNAC of Fundació Joan Miró museum bezoeken. Tevens heb je hier prachtige uitzichten over de stad. Als je met kinderen komt is het zeker de moeite waard om een bezoek aan het kasteel te brengen. Als de berg overwonnen is kun je de metro naar Parallel pakken (of de kabelbaan naar het strand, maar dit is erg prijzig). In de buurt van Parallel vind je de buurt Poble-sec met de gezellige straat Carrer de Blai waar je heel goed (buiten) kan eten. Tip: Blai Tonight.

Dag 3:

Als het lekker weer is kun je een uitje naar Tibidabo maken. Dit is een oud klooster dat prachtig boven de stad gelegen is. De uitzichten die je vanaf deze plek hebt zijn werkelijk fantastisch. Ook is er een klein pretpark, maar deze is vooral leuk als je samen met kinderen bent. Lees hier de routebeschrijving naar Tibidabo. Als alternatief voor het strand is het een aanrader om eens te gaan picknicken in Parc de la Ciutadella; een prachtig park waar het in het weekend altijd gezellig druk is.

Dag 4:

Barcelona staat natuurlijk bekend om haar architectuur. Gaudí is onlosmakelijk met de stad verbonden. Als gids zou ik je aanraden om een keuze te maken tussen óf de Sagrada Família óf Parc Güell. Kaartjes zijn het best online te bestellen, zodat je niet lang in de rij hoeft te staan. Behalve Gaudí kent Barcelona nog een aantal andere fantastische architecten. Je gids is een groot fan van Montaner en een bezoek aan de Palau de Musica of het Hospital de Sant Pau is daarom ook een echte aanrader. In de middag heb je alle tijd om even te shoppen of naar het strand te gaan.

Dag 5:

Op de laatste dag wil je misschien een beetje rustig aan doen. Ideaal is om dan even naar de buurt Gracia te gaan. Van oudsher een dorp buiten Barcelona, nu één van de leukste buurten van de stad. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de fiets. In Gracia kan je door de kleine straatjes lopen en genieten van haar vele pleintjes. ‘s Middags kan je even shoppen op de Passeig de Gracia, dé flaneerstraat van Barcelona, met prachtige gebouwen en alle bekende winkels.