Winkelen in Barcelona

Barcelona is een bijzonder mooie stad om te bezoeken en om plekken uit de geschiedenis te zien, maar het is ook zeker een paradijs voor shopaholics. Je vindt overal in de stad leuke winkels waar iedereen wel wat kan vinden. Ook de bekende Spaanse winkelketens Zara, Mango en Desigual kun je hier vinden.

Passeig de Gracia is één van de mooiere straten van Barcelona en zeker een bezoek waard. Deze winkelstraat begint bij Plaça de Catalunya en loopt richting de buurt Gracia. In deze lange winkelstraat vind je alle designerwinkels maar je zult hier af en toe ook wel een Zara, Mango en Desigual tegen komen.

Passeig de Gracia is echt een prachtige straat met bijzondere huizen waaronder twee huizen van Gaudi. Behalve gebouwen van Gaudi vind je hier ook andere mooie gebouwen van Montaner en andere bekende architecten.  

De wijk El Born is echt the place to be voor mensen die van een beetje anders houden. Hier vind je de leukste Spaanse boetiekjes en vintage stores. Het is echt leuk om eens op Passeig del Born te beginnen en dan eens alle zijstraatjes die je ziet in te lopen. Je komt gegarandeerd heel veel leuke boetiekjes tegen. Wat deze wijk verder ook heel leuk maakt is dat het typisch Spaans is met haar smalle straatjes en veel Catalaanse vlaggen.

Iets minder aan deze wijk is dat het hier niet altijd even fris ruikt maar dat komt ook doordat het een van de oudere wijken van Barcelona is. In El Born kun je ook super veel leuke Catalaanse barretjes vinden waar je niet zo veel betaald voor een lekker kopje koffie of thee.

born
collage 3

 

Een echte tip voor in El Born is dat je tussen Passeig del Born en Princessa goed kunt verdwalen. In dit gedeelte vind je echt veel ambachtsboetiekjes, hier zie je vaak midden in de winkel hoe de producten worden gemaakt. Tussen Passeig del Born en Passeig Isabel/Av. del Marquès de l’Argentera, vind je overigens meer designerwinels die ook de moeite waard zijn.

Winkelcentrum Las Arenas en Maremagnum

Andere opties voor winkelen in Barcelona zijn winkelcentra. De 2 bekendste zijn Las Arenas en Maremagnum. Allebei zijn gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer.

Las Arenas

Las Arenas is gelijk gelegen aan Plaça d’Espanya. Dit winkelcentrum was vroeger een stierenvechtersarena en heeft 77 jaar gediend als arena. In 2011 heeft de arena zijn deuren geopend als winkelcentrum. Las Arenas is een super leuk winkelcentrum die zeker wel een bezoek waard is wegens de geschiedenis. De arena heeft nog steeds zijn oorspronkelijke buitenmuren. 

Maremagnum

Dit winkelcentrum is gelegen aan de jachthaven van Barcelona. Hiernaast vind je ook het aquarium. Dit winkelcentrum is vergeleken met Las Arenas minder groot en mooi. Ook hier vind je de bekende winkelketen. Dit winkelcentrum is wel een goed alternatief op een zondag of met feestdagen, het is namelijk 365 dagen per jaar geopend.

las arena
maremagnum

 

Openingstijden

Over het algemeen zijn de meeste winkels gedurende de dag gewoon open. Vooral de grote winkelketen zijn de hele dag open. De openingstijden voor de grote winkelketen zijn van 10.00 tot 21.00 uur. De wat kleinere winkels en familiebedrijven zijn vaak nog wel gesloten tijdens de siësta. Dit is vaak van 14.00 tot 17.00 uur.

Tenslotte kent Barcelona 2 grote uitverkoop periodes. Dit is na de feestdagen van begin januari tot eind februari en tijdens de zomervakantie van begin juli tot eind augustus.

 

Berichten over winkelen

  • 20151123_132836-e1450864274541

Barcelona in het winterseizoen

Barcelona in het winterseizoen.
Vanaf november is het drukste toeristische seizoen in Barcelona voorbij, de Catalaanse […]

  • passeig de gracia

Winkelen Passeig de Gracia

Passeig de Gràcia is een van de belangrijkste en mooiste straten van Barcelona. In deze […]

  • Maremagnum

Maremagnum

Barcelona kent vele overdekte winkelcentra. Maremagnum is er daar één van. Het is gelegen aan […]

  • Las Arenas

Las Arenas

Leuk om een dagje te shoppen in de ambience van een oude stierenvechtersarena. Als kers […]