Winkelen Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya is het centrale plein van Barcelona vanwaar je kunt zitten relaxen en om je heen kunt kijken. Je kunt om het plein heen ook heerlijk shoppen. Op Plaça de Catalunya zelf vind je niet heel veel winkels, de winkels zitten meer in de straten om het plein heen, namelijk in de driehoek tussen de kathedraal, het MACBA en Plaça de Catalunya.

Qua winkels vind je rondom Plaça de Catalunya vooral de bekende grote modemerken. Dit is niet gek want Barcelona is de hometown van Zara, Mango en Desigual. In de regio van Plaça de Catalunya staat dan ook op bijna elke hoek een winkel van deze 3 winkelketens.

Er zijn dus eigenlijk 3 buurten rondom Plaça de Catalunya waar je goed kunt winkelen, namelijk Passeig de Gracia, de Gotische buurt en Raval.

Portal d’Angel is zonder twijfel de drukste winkelstraat van Barcelona. De straat loopt van Plaça de Catalunya naar de kathedraal van Barcelona. Wanneer je vanaf het plein richting Avenida Portal d’Angel loopt kom je bovenstaande en meer bekende winkels tegen.

Passeig de Gracia is de straat voor de echte designer liefhebbers. Deze straat begint aan Plaça de Catalunya en loopt door tot aan Diagonal. Kijk voor meer informatie op de pagina ”Winkelen in Passeig de Gracia”. 

Carrer del Pelai is een andere straat die je vanaf Plaça de Catalunya in kan lopen. Deze straat begint vanaf Plaza Universitat en loopt in 1 rechte lijn richting Plaça de Catalunya. In deze straat vind je winkels als Lefties, Bershka, Stradivarius en de grootste Sephora van Barcelona.

El Corte Inglés is een bekend warenhuis in Spanje en is bij ons thuis wel te vergelijken met De Bijenkorf. Het warenhuis is oorspronkelijk afkomstig uit Madrid maar tegenwoordig kom je overal in Spanje wel een El Corte Inglés tegen. Hier vind je alles, van make-up tot elektronica. Bijna elke El Corte Inglés heeft ook wel een grote supermarkt op de onderste verdieping.