El Born
Straat in El Born, Barcelona. Winkels, bezienswaardigheden.
h-born

Je voelt het al zodra je de eerste stap zet binnen El Born. De fijne sfeer. De gezelligheid. Persoonlijk vind ik El Born ronduit de gezelligste wijk van Barcelona. De talloze kleine straatjes met verborgen cafés en winkels, het sfeervolle Passeig del Born waar het altijd gezellig druk is, de vriendelijke mensen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Natuurlijk heeft El Born buiten alle gezellige barretjes en terrasjes nog meer moois te bieden. Zoals de Santa Maria del Mar, ook wel gezien als de mooiste Gotische kerk van Barcelona. Deze is aan het begin van de 14e eeuw gemaakt door de buurtbewoners zelf. Alle handelaren en ambachtslieden in de buurt hebben samengewerkt om de Santa Maria del Mar te bouwen. En dat maakt de Santa Maria del Mar tot één van de snelst gebouwde kerken ooit, er is zo rond de 50 jaar aan gewerkt. Dit is misschien niet de meest bekende kerk van Barcelona, maar wel ontzettend mooi van binnen. Ik raad het je zeker aan om daar een kijkje te gaan nemen.

Ook Mercat del Born is zeker een bezoekje waard. In deze prachtige oude markthal staat nu het Born Centre de Cultura i Memòria. Dit is een cultureel centrum met verschillende tentoonstellingen over de stad. Maar wat nou zo bijzonder is aan Mercat del Born, zijn de resten van de wijk voor de sloop van het jaar 1714. De resten zijn onder deze markthal gevonden, uitgegraven en je kunt ze bezichtigen.

De Santa Catharina markt is de huidige overdekte versmarkt van El Born. Herkenbaar aan het gekleurde mozaïeken dak. Het is weer eens wat anders dan in de drukte van Boqueria staan. Ook is het misschien iets minder bekend dan Boqueria, maar ik vind het zeker niet minder leuk. Je bezoekt alsnog een typisch Spaanse markt!

Last but not least: Parc de la Ciutadella. Dit is het gezelligste stadspark van Barcelona, gelegen naast El Born. De perfecte plek om even te ontsnappen uit de drukte van de stad. Geliefd bij de locals, maar ook zeker bij de toeristen. En bij mij ook, dit is een van mijn favoriete plekjes van heel Barcelona. Je zal hier dan ook veel mensen zien picknicken, hardlopen of wandelen. Ik geniet keer op keer als ik hier ben. Het is er altijd gezellig en iedereen doet z’n eigen ding. Dit park heeft ook een aantal mooie dingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zoals Castell dels tres Dragons, de Arc de Triomf en de fontein.

Reacties

Geef een reactie