Eten en drinken in Barcelona, een bezienswaardigheid op zich. De bevolking hier neemt er flink de tijd voor en zodoende is er genoeg te beleven als het gaat om de horeca. De invloeden uit de rijke historie van Barcelona en Catalonië zijn erg zichtbaar en je vindt dan ook regelmatig grote verrassingen op je bord.

De bezoeker gaat hier veelal op zoek naar de prachtige markthallen en de typische Tapas barretjes. Het stadsboekje leidt vaak direct naar la Boqueria en de verhalen van vrienden en familie zorgen meestal voor een bezoek aan toeristische tentjes waar de kenmerken van de stad en regio ver te zoeken zijn. Hoe ontkom je hier aan?

Vaak heeft het met de gehele dagindeling te maken. Op bezoek in Barcelona blijven veel mensen hangen in het ritme van Nederland en België. Dat komt de ervaring niet altijd ten goede. Wat is er anders? De lunch is hier veelal leidend. Je gaat bij het meerendeel van de restaurants een groot Menú del Dia voor de deur zien staan, meestal op een krijtbord. Dit dagmenu kent drie gangen, een drankje en wat brood en is meestal ontworpen als hoofdmaaltijd van de dag. Afhankelijk van de wijk waar je zit ga je jong en oud, postbode en advocaat door elkaar van hun lunch zien genieten. En groupe of in hun uppie.

Misschien nog wel belangrijker, het Menú kost je slechts tussen de €10,- en €15,-. Zelfs tenten die ’s avonds uitpakken voor hun klanten en de prijs daarop aanpassen zullen overdag een menu op de kaart hebben staan waar de portemonnee blij van wordt. Goed om te weten, dit is vaak alleen doordeweeks het geval!

Er is nog een reden dat het Menú del Dia belangrijk is voor de belevenis van de horeca in Barcelona. Het biedt de ruimte om ’s avonds met iets meer gemak en rust op zoek te gaan naar hét Tapas barretje waar jij verliefd op wordt. Te vaak zie je toeristen gehaast een restaurant in het oude centrum in duiken omdat het chagrijn van de honger het wint van de vakantiespirit. Met een flinke maaltijd tijdens de lunch loop je net wat makkelijker dat kleine straatje in waarvan je twijfelt of er wel iets te vinden is. Je stapt net iets makkelijker uit bij het metrostation in een wijk die je nog niet goed kent. Vaak zitten daar namelijk de parels die je niet zo snel zelf had bezocht.

Eigenlijk ga je dus het best zonder honger op pad voor een heerlijke avondje Tapas. Ieder heeft zo zijn persoonlijke favorieten en het is dan ook niet gek op tijdens de avond veelvuldig van plek te wisselen. Zeker als bezoeker is het lastig direct goed te zitten. Bestel je eerste ronde een drankje en een kleine hoeveelheid Tapas en kijk met het hele gezelschap wat je er van vindt. Dan is de keuze snel gemaakt of er nog een tweede ronde in dezelfde tent wordt besteld.

Onze Tapas Tour helpt deze keuzes wat makkelijker te maken. Wij nemen je mee langs verschillende Tapas tentjes en laten je zien hoe leuk het kan zijn om op je gemak de avond te vullen met heerlijk eten en drinken.

Tapas Tour

De Barcelona Tapas Tour voor echte ‘Foodies’. Floris neemt je mee op verkenning door de Catalaanse keuken.

Nederlands
~2u30m
Metrostation Barceloneta