La Boqueria
Fruit in de oude versmarkt La Boqueria aan de Rambla.
h-boqueria

Als je in Barcelona bent mag een bezoekje hieraan zeker niet ontbreken. Met maar liefst 2.583 m² aan verkoopoppervlakte is La Boqueria, officieel de Mercat de Sant Josep, de grootste versmarkt van Spanje en tegelijkertijd één van de grootste markten ter wereld. De markt ligt aan de Ramblas en trekt dagelijks duizenden bezoekers.

Rond de 13e eeuw is La Boqueria begonnen als straatmarkt op de Ramblas. Rond 1400 werd er voornamelijk vlees aangeboden, maar dit veranderde kort daarna. Boeren van omringende dorpjes kwamen naar deze markt en plekken er omheen om ook andere producten te verkopen. De markt werd in die tijd Mercat Bornet of Mercat de la Palla genoemd. In 1835 werd het besluit genomen om het Sant Josefklooster af te breken en er een plein aan te leggen, en op dit plein is La Boqueria in 1840 geopend. Wel zijn er later nog wijzigingen uitgevoerd, zoals het inrichten van een vismarkt en het bouwen van de huidige ijzeren overkapping over de markt.

Boqueria heeft een enorm aanbod aan verschillende verse producten die worden verkocht door enthousiaste verkopers. Groente, fruit, vis, vlees, eieren, noten, kaas, maar ook typisch Catalaanse producten. Je kan bijna niets bedenken qua eten wat er niet is. Ook vind je achterin de hal verschillende tapasbarretjes en een marktrestaurant.

Ondanks dat La Boqueria super toeristisch is, betekent dit niet dat het niet de moeite waard is om hier even een kijkje te nemen. Leuk om er een lekker hapje te eten of om gewoon een rondje te lopen, want je kijkt hier je ogen uit. Tip: als je de drukte wil vermijden kan je de markt het best ’s morgens vroeg bezoeken.

Reacties

Geef een reactie