Las Arenas
Winkelcentrum Las Arenas in de voormalige stierenvechtarena. Winkelen, monument, Plaça Espanya.
h-arenas

Shoppen in een oude stierenvechtersarena met mooi uitzicht over Barcelona en de Montjuïc. Dat is Las Arenas. Las Arenas is in 1900 geopend als stierenvechtersarena en is tegenwoordig een winkelcentrum. Het winkelcentrum ligt op een mooie locatie direct aan Plaça d’Espanya. Het heeft 77 jaar gediend als stierenvechtersarena en is daarna gesloten. Het gebouw mocht niet gesloopt worden, omdat de gevel monumentaal was. De oorspronkelijke buitenmuren zijn dus nog steeds bewaard gebleven.

De renovatie van het winkelcentrum is pas in 2003 begonnen en heeft veel verschillende problemen gehad met de verbouwing. De verbouwing is ook een tijdje stopgezet vanwege financiële problemen en de verandering van bouwbedrijf. Het winkelcentrum is pas in 2011 geopend.

Het is een modern en overdekt winkelcentrum waar je veel bekende merken tegenkomt. Las Arenas heeft in totaal 116 winkels en 6 verdiepingen. Daarnaast  heeft het winkelcentrum een bioscoop met 12 zalen en een sportschool. Het is zeker een aanrader om de top van het gebouw te bekijken als je in Las Arenas bent. Hier heb je een geweldig uitzicht van 360 graden over de stad. Ook vind je hier lekkere restaurantjes met een uitkijk op het fantastische uitzicht en betaal je gemiddeld voor een ‘Menú del Día’ (menu van de dag) €14.95.

Las Arenas is heel gemakkelijk te bereiken met de metro. Je kunt hiervoor de rode lijn (L1) of de groene lijn (L3) nemen. Je stapt bij Espanya uit. Zodra je uitstapt kun je Las Arenas ook gelijk zien. Kom je met de auto? Parkeren is hier geen probleem, want Las Arenas beschikt over een hele grote garage.

Reacties

Geef een reactie