Museu Blau
Barcelona, Museu Blau, Natuurhistorisch Museum, Herzog & de Meuron
h-museublau

Museu Blau is ontworpen door twee Zweedse architecten. Het is een groot driehoekige gebouw, met gelijke zijden van 180 meter en 25 meter in de hoogte valt het niet te missen. Het gebouw is alleen al de moeite waard om even langs te lopen, het is namelijk zo gebouwd dat je eronder door kan lopen. Sommige stukken zijn open gelaten en daardoor krijg je een mooi en ruim effect.

Binnen vind je het natuurhistorisch museum van Barcelona. Voor jong en oud zijn er veel interessante dingen te leren en te beleven. Er is een ruimte met documentaires, foto’s, boeken, mappen en zelfs video games over de natuur beschikbaar voor iedereen vanaf 7 jaar.

Kinderen onder de 7 jaar zullen zich ook zeker vermaken, want er is een ruimte voor gezinnen die is bedoeld om kinderen spelenderwijs dingen te laten ontdekken over natuur en wetenschap. Naast het grote aanbod in multimedia kent het museum ook klassieke zalen. Zo zijn er ruimtes met levensgrote skeletten, info over planten en mineralen, fossielen en de biografie van de aarde.

Kortom, Museu Blau is een bijzonder, leerzaam en ook nog eens een goedkoop middagje uit voor het hele gezin! De entree is 6 euro, maar er zijn ook momenten waarop je gratis naar binnen mag. Dit is op elke zondag vanaf 15:00 uur en elke eerste zaterdag van de maand. Het museum is goed bereikbaar via de metro (L4 Gele Lijn, metrohalte El Maresme | Forum).

De openingstijden:

– dinsdag t/m vrijdag van 10:00-18:00 uur
– zaterdag van 10:00-19:00 uur
– zondag van 10:00-20:00 uur

Reacties

Geef een reactie