Olympisch stadion Barcelona
Stadion van de Olympische Spelen 1992 in Barcelona. Bezienswaardigheid op de berg Montjuïc.
h-olympisch

Het Olympisch stadion Barcelona is één van de vele bezienswaardigheden op Montjuïc. Het is in 1992 gebruikt voor de Olympische spelen. Tegenwoordig is het stadion in verval geraakt en heeft het niet veel spectaculairs te bieden.

Het Olympisch stadion van Barcelona werd in 1929 gebouwd voor de wereldtentoonstelling die daar plaatsvond. Daarna is het stadion in 1992 gerenoveerd voor de Olympische zomerspelen. Het gebouw heeft wel zijn oorspronkelijke buitenkant behouden. De binnenkant van het gebouw werd volledig vernieuwd. Het stadion heeft nu een capaciteit voor 65.000 toeschouwers.

Ook heeft de tweede voetbalclub van Barcelona, Espanyol, hier zijn thuiswedstrijden een tijdje gespeeld. Nu zijn zij sinds het seizoen 2009-2010 gevestigd in een nieuw stadion. Door de jaren heen is het stadion gebruikt voor een aantal andere sportevenementen. Hedendaags is het nog indrukwekkend om er even rond te neuzen.

Het Olympisch stadion van Barcelona bevindt zich op Avenida l’Estadi 54. Het bezoeken van het stadion is geheel gratis, sommige delen blijven echter gesloten voor bezoek. Er worden ook tours met gidsen gegeven. Deze kun je aanvragen en de prijs hangt af van het aantal mensen en de soort tour. Het museum is te bezoeken van 2 april tot en met 7 oktober tussen 10.00 en 20.00 uur en van 8 oktober tot en met 1 april tussen 10.00 uur en 18.30 uur. Op de zondagen en feestdagen tussen 10.00 uur en 14.30 uur.

Reacties

Geef een reactie