Parc de la Ciutadella
h-parcciutadella

Als ik de drukte van de stad een beetje zat ben en daar even uit wil ontsnappen ga ik graag hierheen. Parc de la Ciutadella beschikt over 18 hectare grond en is daarmee een van de grootste stadsparken van Barcelona, en de gezelligste als je het mij vraagt. Erg geliefd bij de locals, maar ook zeker bij de toeristen. Wat mij vooral opvalt is dat hier niemand op elkaar let. Alles kan, niks is gek en iedereen doet lekker z’n eigen ding. Ook is er altijd wel een groep mannen die de bezoekers entertaint door middel van de vrolijke muziek die zij maken. Er hangt altijd een fijne en relaxte sfeer.

Buiten dat dit park gewoon een heerlijke plek is om te ontspannen heeft het nog veel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het middelpunt van het park: het meer. Een van de favoriete plekken van de locals om te bezoeken. Je kunt bij dit meer een roeibootje huren. De monumentale waterval is één van mijn favoriete plek van dit park. Aan de linker- en rechterkant van de waterval is er een trap naar een soort tempel. Als je helemaal naar boven loopt heb je ontzettend mooi uitzicht op het park. Aanrader!

Ook staan er in het park verschillende mooie gebouwen zoals Castell dels Tres Dragons, Arc de Triomf (net buiten het park, maar op loopafstand!) en Parlament de Catalunya. Er is hier zelfs een dierentuin, ook leuk om te combineren met een bezoek aan het park.

Parc de la Ciutadella is een schitterend park in het midden van de stad en een super plek om even bij te komen van de drukte van de stad. Als je in Barcelona bent zou ik hier zeker even naartoe gaan!

Reacties

Geef een reactie