Parc del Labyrint
Zicht op het Labyrint. Bezienswaardigheid aan de rand van Barcelona.
h-labyrint

Ben je de drukte van de stad een beetje zat en wil je even lekker een dagje verblijven buiten het centrum? Er zijn meerdere opties mogelijk en één daarvan is Parc del Labyrint, het oudste stadspark van Barcelona. Als je iets moois aan de rand van Barcelona wilt bezoeken dan is dit de perfecte plek. Je kunt Parc del Labyrint prima combineren met een tocht naar de Tibidabo.

Het park is gelegen naast de universiteitscampus en was ooit deel van een groot landgoed. Het landhuis staat er nog steeds, maar is in armoedige staat. Dat geldt zeker niet voor het park, want dat ligt er mooi bij. Je kan het park het makkelijkst bereiken via metrohalte Montbau (lijn L3). Vervolgens loop je richting de campus, maar sla je rechts af zonder de campus echt te betreden. De ingang van het park ligt voor de sportvelden.

Het park is niet heel groot, maar wel prachtig. Je zal hier veel locals vinden aangezien het park bij hen heel geliefd is. Ook steeds meer toeristen ontdekken dit mooie stukje natuur van Barcelona, en brengen er een bezoekje aan. Het is er vaak rustig, dit omdat het toch nog steeds niet heel erg bekend is.

Entree kost €2,23 (€1,42 voor kinderen tussen 5-13 jaar oud en gratis voor kinderen van 0-4 jaar oud). Het park is gratis op zondag en woensdag.

Reacties

Geef een reactie