Raval
Straatbarretje in de volkswijk Raval.
h-raval

El Raval is een wijk met veel verschillende kanten. Het is nou niet bepaald de veiligste buurt van Barcelona, maar tegelijkertijd wel een levendige, multiculturele en hippe wijk.

El Raval is een van de twee oude buurten die grenzen aan de Ramblas. Dit was vroeger een van de minst ontwikkelde delen van Barcelona. Ook is het van oudsher berucht vanwege het nachtleven, de prostitutie en criminaliteit. Wel is Raval er de laatste jaren op vooruit gegaan en heeft het zich ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige wijken van Barcelona. Je vindt hier onwijs veel cafés, barretjes en restaurants. Ook voor het winkelen zit je hier goed. Hier vind je niet de bekende modemerken, maar juist kleine boetieks. Al is het er nu niet meer zo onveilig als dat het er vroeger was, er zijn nog steeds gedeeltes in deze wijk die je als toerist beter kunt vermijden. Dan hebben we het over het deel richting de haven, in de avonduren.

Wat te doen in El Raval?

MACBA:Museu d’Art Contemporani de Barcelona, afgekort tot MACBA is het museum voor hedendaagse kunst. In het MACBA worden hedendaagse exposities gehouden. Het is zeker een aanrader als je van moderne kunst houdt! Voor meer informatie over de huidige tentoonstellingen, neem een kijkje op hun website.

Oude Hospitaal & Sant Augusti: het oude Hospitaal en de Sant Augusti liggen vlak naast de Ramblas. Gebouwd in de 14e eeuw, maar tot in de 17e eeuw zijn er wijzigingen aangebracht. Tegenwoordig is het hospitaal de Catalaanse bibliotheek, het conservatorium en een leuk café. Ook heeft het hospitaal een mooie binnentuin waar het altijd gezellig druk is. Het hospitaal is zeker een bezoek waard!

De Sant Augusti was ooit een Augustijns klooster, maar in de 18e eeuw is het omgebouwd tot kerk. Het is één van de weinige kerken met een barokke voorkant. Tegenwoordig is er aan de zijkant een voedselbank. Elke zondag om 18.00 uur is er een mis voor de Filipijnen die in Barcelona wonen. 

Carrer del Parlament: de foodie straat van Barcelona, heel bekend bij hipsters en foodies, maar vooralsnog wat minder bekend bij toeristen. Een gezellige, sfeervolle straat met een ontelbare hoeveelheid hippe cafés, koffietenten en winkeltjes.

Reacties

Geef een reactie