Strand Barcelona
Zicht op de stranden van Barcelona met het W-hotel op de achtergrond.
h-strand

In Barcelona heb je de mogelijkheid om stad en strand te combineren. Ideaal! Barcelona heeft niet altijd een strand gehad. In plaats daarvan waren er huizen, industrie en natuurlijk de haven. Gelukkig is met de bouwgolf die vooraf ging aan de zomerspelen van 1992 een strand aangelegd.

Barcelona is natuurlijk altijd een havenstad geweest, maar de transitie van haven en industrie naar toerisme is nog relatief nieuw. Als je een bezoek aan het strand brengt, is het ook zeker aan te raden om door de volksbuurt Barceloneta te lopen, als de buurt een stuk inloopt van de zee af zijn er een aantal erg goede (vis)tapas restaurants die zeker de moeite waard zijn.

Naar welk strand kun je het beste gaan?

Het strand van Barcelona loopt van het iconische W hotel tot Port Fòrum Sant Adrià. De meeste toeristen gaan naar het stuk dat aan Barceloneta grenst, dit is immers op loopafstand van het centrum. Het probleem is dat dit strand in het hoogseizoen –grofweg van mei tot eind september– ongelofelijk druk is. Dit wil niet zeggen dat het strand niet aan te raden is. Het is altijd een feest om tussen de flanerende mensen op de boulevard te lopen. De makkelijke optie blijft een goede optie.
Als je meer tijd hebt is het de moeite waard om een strand wat verder weg te pakken. Als je de boulevard afloopt (richting noordoosten) dan kom je bij Port Olympic (de jachthaven). Na een paar iconische clubs die hun hoogtijdagen misschien gekend hebben, loopt het strand gewoon verder. Het eerste strand na Port Olympic is Platja de la Nova Icària, door mij ook wel het volleybalstrand genoemd. Na een stukje doorlopen wordt er minder gevolleybald en wordt het zand beter, je bent nu aangekomen bij mogelijk het beste stukje strand van Barcelona (Platja de Bogatell en verder). Geen zin om de hele boulevard af te lopen (het is een fors eind) pak dan de gele metrolijn (L4) en stap uit in Poblenou of Selva de Mar. Vanaf deze haltes is het een kleine tien minuten lopen naar het strand.

Reacties

Geef een reactie