Wandelen door Barcelona is heerlijk. Maar de stad is groot en wanneer lopen te ver is zijn er een aantal goede alternatieven.
De taxi’s in Barcelona zijn altijd te vinden en makkelijk aan te houden. De zintuigen van taxichauffeurs lijken soms wel bovennatuurlijk, er hoeft maar een hand richting de hemel te gaan om een taxi te laten keren. Gelukkig zijn taxi’s in Barcelona ook goedkoop, een ritje zal niet snel boven de 10 euro uitkomen. Door het goedkope starttarief –rond de 2,50- is het ook mogelijk korte ritjes te nemen als u het lopen beu bent. Een taxichauffeur vinden die Engels spreekt is een ander verhaal, maar het voldoet om uw adres op uw telefoon of blaadje te laten zien. Tevens, beginnen over FC Barcelona, Messi of El Clasico levert steevast een prettig Catalaans monoloog op.

Ook de metro is een goede manier om u te verplaatsen. Het metrostelsel van Barcelona is zeer uitgebreid. Door de vele lijnen kunt u vrijwel iedere plek gemakkelijk bereiken. Daarnaast is ook de metro goedkoop. Een tienrittenkaart kost rond de tien euro. Aan verschillende zones doet het metrosysteem eigenlijk niet (of u moet echt buiten Barcelona willen zijn) dus de prijzen zijn gelijk over het hele net.

Tot slot, als u van het vliegveld komt is het aan te raden om de Aerobus te nemen. Deze stopt op een drietal centrale plaatsen in de stad en is de snelste en goedkoopste manier om in Barcelona te komen. Alleen als u in Barceloneta (aan het strand) of in Gracia verblijft raad ik u een transfer aan. Een transfer kan Gids in Barcelona altijd voor u regelen, bel +34 633 13 23 78 of mail naar info@gidsinbarcelona.nl.

AFBEELDING: aerobus